Cursusnummer:
Cursus:
Wanneer:
Data:
Waar:zzz
Docent:
Lesgeld:
Materiaalkosten:
Cursusbegeleiding:
6 Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar !!!
Wandelen in de herfst
1 zaterdagochtend: 10.00 - 14.00 uur
5 oktober
Benedeneind NZ 408, Benschop
Harry de With
€ 5,00
Geen
Wil, tel.: 0348 451996
Op de grens van Lopik en Oudewater ligt een prachtig nieuw natuurgebied met doorzichten op polderlandschappen, slootjes en waterplassen. Veel soorten bloemen en vogels hebben dit gebied al ontdekt als een mooi gebied om te groeien en bloeien, rusten en nestelen.

We gaan op ontdekkingstocht in dit gebied. Als u meegaat zult u zien en horen dat de herfst in het land is. Sommige weidevogels zijn nog aanwezig, andere zijn al vertrokken naar Afrika. En de wintervogels zijn weer terug. Ook de velden zien er anders uit. Alles is uitgebloeid. De natuur maakt zich op voor de winter.

We vertrekken vanaf parkeerterrein van Zorgboerderij De Haan met de helft van de auto’s naar de parkeerplaats aan de Dwarsdamweg in Oudewater. Vandaar wandelen we terug via de kades naar Zorgboerderij De Haan.

We kunnen de wandeling net zo lang maken als u wilt, ook afhankelijk van wat we zien. Vooral vogels en hazen laten zich niet van te voren vastleggen. Dus misschien zijn we 2 uur onderweg en lopen we maar 4 km. Dat regelt zich ter plekke.

Neem een verrekijker mee en draag goede wandelschoenen. Een thermosfles met koffie of thee is ook altijd lekker. Dan nog een vuilniszak om op te zitten bij vochtig weer. We komen geen asfalt of veel bankjes tegen.